Om Anneli

Anneli har med sina 29 år inom pedagogiska och coachande yrken en gedigen kompetens i att utveckla individer, grupper och organisationer. De senaste fyra åren har hon föreläst och utbildat företag och organisationer i vad hon anser är nyckeln till framgång.

Anneli är idrottspsykologsik rådgivare och har gått grundutbildning i kognitiv beteendeterapi (KBT) med inriktning mot elitidrott och arbetar med prestationspsykologi inom idrott och näringsliv. Anneli ingår i Riksidrottsförbundets team för idrottspsykologiska rådgivare. Anneli är utbildad och arbetar som handledare för gruppbehandling i ”ACT – att hantera stress och främja hälsa”.

Anneli är även utbildad inom metakommunikation och har därmed spetskompetens i att filtrera och analysera information i grupper och indrivider för att sedan presentera utvecklingsförslag.

Under åren 2005-2013 var Anneli förbundskapten för Svenska landslaget i orientering. Under sina år som förbundskapten har Svensk orientering tagit hela 55 VM medaljer.

Mellan åren 1989-2008 arbetade Anneli som idrottslärare. Fokus var då att väcka engagemang och delaktighet hos eleverna utifrån målet ”hälsa och glädje genom hela livet”

1993 startade hon och några vänner upp Friskis och Svettis i Borlänge. Idag är Anneli ordförande i föreningen som har över 7000 medlemmar och 220 ideellt arbetande funktionärer.

Anneli vill i framtiden fortsätta stärka individer, grupper och organisationer till positiv utveckling och på så sätt göra vardagen och arbetets utmaningar möjliga!


För mig har du varit den i alla de landslagsorganisationerna som jag varit med i som betytt allra mest för mig och min utveckling!
Du har inte bara hjälpt mig genom en rad jobbiga skador/misslyckande/sjukdomsperioder där dina råd ofta har haft en avgörande betydelse för att ta mig tillbaks till en hög nivå. Du utstrålar även en oerhörd glädje som du ofta och gärna sprider till övriga gänget vilket gör att det aldrig blir tråkigt i din närvaro! Dessutom har du en stor kunskap som du på ett generöst set delar med dig av. Svårt att beskriva i text vad du betytt för mig men du ska veta att du lämnar ett stort tomrum, ett tomrum som kommer bli svårt om inte omöjligt att fylla, landslaget kommer aldrig vara samma sak utan dig!

William Lind
landslagslöpare

Om Anneli

Namn: Anneli Östberg
Född: 1966
Uppväxt i: Enköping
Utövade idrotter: orientering, skidor, fotboll, friidrott, bandy, handboll, gymnastik och dans.
Egen idrottskarriär: elitsatsat i orientering, sprungit i U-21 landslaget.
Utbildad inom: Idrottspsykologisk rådgivarutbildning – Grundutbildning i kognitiv beteendeterapi med inriktning mot elitidrott, ACT- Gruppledarutbildning, ett flertal ledarskapsutbildningar inom RF och Friskis och Svettis, coachutbildning, UCL-utbildning, pedagogik och metakommunikation.

Utmärkelser
2011 TT:s Idrottsledarpris tillsammans med Håkan Carlsson
2011 Årets Silva stipendiat
2010 Årets ledare i Svensk Orientering
2005 Prins Bertil och Prinsessan Lilian Idrottsstiftelse