Anneli har med sina 30 år inom pedagogiska och coachande yrken en gedigen kompetens i att utveckla individer, grupper och organisationer. De senaste fem åren har hon föreläst och utbildat företag och organisationer i vad hon anser är nyckeln till framgång.

Från och med november 2021 är Anneli Östberg och Kalle Dahlin nya förbundskaptener för Svenska landslaget i orientering. Anneli kommer fortsatt att fördela sin tid mellan landslaget och det egna företaget.

Anneli är idrottspsykologsik rådgivare och har gått grundutbildning i kognitiv beteendeterapi (KBT) med inriktning mot elitidrott och arbetar med prestationspsykologi inom idrott och näringsliv. Anneli ingår i Riksidrottsförbundets team för idrottspsykologiska rådgivare. Anneli är utbildad och arbetar som handledare för gruppbehandling i ”ACT – att hantera stress och främja hälsa”.

Anneli är även utbildad inom metakommunikation och har därmed spetskompetens i att filtrera och analysera information i grupper och indrivider för att sedan presentera utvecklingsförslag.

Under åren 2005-2013 var Anneli förbundskapten för Svenska landslaget i orientering. Under sina år som förbundskapten har Svensk orientering tagit hela 55 VM medaljer.

Mellan åren 1989-2008 arbetade Anneli som idrottslärare. Fokus var då att väcka engagemang och delaktighet hos eleverna utifrån målet ”hälsa och glädje genom hela livet”

1993 startade hon och några vänner upp Friskis och Svettis i Borlänge. Idag är Anneli ordförande i föreningen som har över 7600 medlemmar och 220 ideellt arbetande funktionärer.

Anneli vill i framtiden fortsätta stärka individer, grupper och organisationer till positiv utveckling och på så sätt göra vardagen och arbetets utmaningar möjliga!