Om Anneli

Anneli har med sina 29 år inom pedagogiska och coachande yrken en gedigen kompetens i att utveckla individer, grupper och organisationer. De senaste fyra åren har hon föreläst och utbildat företag och organisationer i vad hon anser är nyckeln till framgång.

Anneli är idrottspsykologsik rådgivare och har gått grundutbildning i kognitiv beteendeterapi (KBT) med inriktning mot elitidrott och arbetar med prestationspsykologi inom idrott och näringsliv. Anneli ingår i Riksidrottsförbundets team för idrottspsykologiska rådgivare. Anneli är utbildad och arbetar som handledare för gruppbehandling i ”ACT – att hantera stress och främja hälsa”.

Anneli är även utbildad inom metakommunikation och har därmed spetskompetens i att filtrera och analysera information i grupper och indrivider för att sedan presentera utvecklingsförslag.

Under åren 2005-2013 var Anneli förbundskapten för Svenska landslaget i orientering. Under sina år som förbundskapten har Svensk orientering tagit hela 55 VM medaljer.

Mellan åren 1989-2008 arbetade Anneli som idrottslärare. Fokus var då att väcka engagemang och delaktighet hos eleverna utifrån målet ”hälsa och glädje genom hela livet”

1993 startade hon och några vänner upp Friskis och Svettis i Borlänge. Idag är Anneli ordförande i föreningen som har över 7000 medlemmar och 220 ideellt arbetande funktionärer.

Anneli vill i framtiden fortsätta stärka individer, grupper och organisationer till positiv utveckling och på så sätt göra vardagen och arbetets utmaningar möjliga!


Jag har haft möjligheten att ha Anneli som ledare både i junior- och seniorlandslaget i orientering. Hon var en stark bidragande orsak till att jag fann de nycklar inom mig som gjorde att jag som junior till slut lyckades med det jag först trodde var helt kört. Som seniorledare var hon med och byggde upp en stark organisation som lyfte alla individer i laget. Anneli har flera fantastiska egenskaper, en är att hon har förmågan att trycka på rätt knappar för att hjälpa mig hitta mig själv, vilket har lett till både skratt och gråt, men är helt avgörande för att jag ska nå mina drömmars mål.

Lina Strand
världsmästare i orientering

Om Anneli

Namn: Anneli Östberg
Född: 1966
Uppväxt i: Enköping
Utövade idrotter: orientering, skidor, fotboll, friidrott, bandy, handboll, gymnastik och dans.
Egen idrottskarriär: elitsatsat i orientering, sprungit i U-21 landslaget.
Utbildad inom: Idrottspsykologisk rådgivarutbildning – Grundutbildning i kognitiv beteendeterapi med inriktning mot elitidrott, ACT- Gruppledarutbildning, ett flertal ledarskapsutbildningar inom RF och Friskis och Svettis, coachutbildning, UCL-utbildning, pedagogik och metakommunikation.

Utmärkelser
2011 TT:s Idrottsledarpris tillsammans med Håkan Carlsson
2011 Årets Silva stipendiat
2010 Årets ledare i Svensk Orientering
2005 Prins Bertil och Prinsessan Lilian Idrottsstiftelse