”Trion som ska leda landslaget

Håkan Carlsson blir landslagschef med ett övergripande ansvar för att skapa goda förutsättningar för landslagen över tid. Nya som förbundskaptener blir Anneli Östberg och Kalle Dahlin.

Håkan Carlsson, som sedan tidigare varit både landslagschef och förbundskapten, fortsätter nu att vara renodlad landslagschef med ett övergripande ansvar.

– Nu kommer jag att ha mer tid och energi att lägga på långsiktiga frågor för att kunna skapa goda förutsättningar för våra landslag över tid, säger Håkan Carlsson.

Han lämnar därmed rollen som förbundskapten som i stället övertas av Anneli Östberg och Kalle Dahlin.

Anneli Östberg har en gedigen bakgrund i landslagssammanhang med fokus på idrottspsykologi, och har tidigare varit förbundskapten för juniorlandslaget och seniorlandslaget. Kalle Dahlin kommer närmast från rollen som förbundskapten för juniorlandslaget och utvecklingslandslaget.”

Källa bild och för att läsa hela artikeln: https://orienteringsmagasinet.se/artiklar/trion-som-ska-leda-landslaget/


Intervju med Tove Alexandersson

I en intervju berättar Tove Alexandersson, som blev tilldelad Bragdguldet 2019 och 2020 samt Jerringpriset 2020, bland annat om sig själv, sina utmaningar och de människor som stöttat, bidragit och hjälpt på olika vis. Nedan finns ett utdrag ur intervjun och hela intervjun finns att ta del av här.


 Skidor för ungdom

Anneli är en av författarna till Svenska Skidförbundets bok Skidor för ungdom. Här har Anneli skrivit två kapitel: ”Optimal utvecklingsmiljö – organisation och ledarskap” samt ”Att förhålla sig till kost”.

För mer information klicka här.